#Blogg100 dag 100 – 100 dagar senare

Nu har vi kommit fram till den sista av de hundra dagar som bloggutmaningen #Blogg100 pågått. Det har inte blivit ett inlägg om dagen, men ett inlägg per dag, i hundra dagar. Spellistan får idag sin sista låt, men ifall någon låt plötsligt inte passar in kommer den bytas ut. Precis som vilken spellista som helst, skillnaden här är att även inlägget kommer uppdateras för att den nya låten ska passa in. Någon statistik har jag inte lyckats få fram, har uppenbarligen inte ansträngt mig tillräckligt för att lösa det. Jag har ju kunnat följa statistiken tidigare år, så jag kan bara gissa att det är sjukt många som följt mina hundra dagar. Det har för det mesta varit ganska roligt och givande, men som ickebloggare kan det helt klart även vara stressande. Speciellt om man som jag helt varit inställd på att skriva ett inlägg varje dag, har ju klarat det tidigare år.

ser tillbaka

Hundra dagar av bergochdalbana, bipolära uppgångar och djupdykningar, musikanekdoter och blajblaj. Hade definitivt planerat att lyfta fram fler av de band som jag på ett eller annat sätt jobbat med. Har till och med en buffertlista med låtar som skulle vara med. Men i brist på energi att berätta om min koppling till artist och låt har de blivit ersatta av låtar jag mer har känslomässig relation till, eller låtar som helt enkelt speglat den aktuella dagen. Vid ett tillfälle har jag haft flera dagars inlägg färdiga för att bara finjusteras och postas, vilket aldrig har hänt förut. Då tänkte jag att detta kanske är just det min vingliga skalle behöver, att skriva när energin finns där och inte skriva nått när jag inte orkar. Vad jag läst om flera av de övriga som deltagit i #Blogg100, så har de i princip hela tiden haft en hel hög med inlägg klara. Andra har inte väntat på nya dagar, utan postat flera samma dag istället.

Persbrandt och en hel del andra har börjat måla tavlor för att hantera sin bipoläritet, det kanske är det jag ska göra istället för att blotta mig som jag ibland gjort här. Men klart är att jag måste justera min medicinering för att komma tillbaka till något jag bättre känner igen och kan hantera. Tyvärr har det varit sjukt svårt att nå min psykiatriker för en sådan genomgång, jag har antagligen varit allt för tydlig i mina tips om förbättring av deras verksamhet. T.ex. att inte ha en telefonsvarare som informerar om gällande telefontid, mitt under den gällande telefontiden. Att faktiskt återkomma efter att man lämnat ett meddelande på telefonsvararen eller skicka ett mail. Att inte flytta en inbokad tid, i mitt fall en månad, några dagar för den utsatta tiden, för att ens läkare ska på en konferens. En konferens dyker knappast upp några dagar före konferensen startar. Jag har gång på gång påmint dom om att alla som nyttjar deras tjänster är personer med någon form av psykisk sjukdom, som knappast mår bättre av att bli behandlad på detta sätt. senast blev jag erbjuden KBT (Kognitiv beteendeterapi) som behandling utöver medicinen. Men det har jag provat förut och är en metod som inte funkar för mig. Visst, det kan såklart bero på vem jag träffat där. Men de ”verktyg” de haft har inte varit till någon nytta. En nära vän berättade om ett besök där terapeuten sa att man skulle lägga alla sina dåliga tankar på bordet och sedan kasta ut dom genom fönstret. alltså, vad är det för skitsnack. Hade det varit så lätt att hantera sina negativa tankar hade man ju knappast behövt söka hjälp.

aja, jag hade i alla fall tänkt fördjupa mig mer i vad bipolaritet innebär för en själv och anhöriga, jag är både och, men av någon anledning har jag bara skrivit om det när jag befunnit mig i den nedre delen av skalan. Det kanske är så att depression driver den här formen av kreativitet och den hypomana delen av skalan driver mer handfast kreativitet. Sätt er i grupper och diskutera…

Jag hade även tänkt tipsa om bra bloggar, speciellt viktigt nu när jag går ner på sparlåga. Så här kommer de bästa:

Min dotters blogg: http://nellieselander.blogg.se/

Min sons flickväns blogg: http://nouw.com/ebbat

Med detta avslutar jag min del av #Blogg100 för i år

vad händer imorgon då?

vem vet…

Ha det gott…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.