#Blogg100 dag 75 – Schlager eller ej

igår kollade ingen på schlagerfinalen och idag har alla åsikter om bidragen, likadant varje år.

vi brukar kolla på schlagerfinalerna, alltså den svenska och den stora som var igår. Jag är inte jättenoga med det, men när familjen eller vänner är samlade så blir allt trevligt. Det är nästan alltid något bidrag som sticker ut med något speciellt.  men jag menar inte de som sticker för att dom är helt värdelösa som dom där joddlarna, det var riktigt uselt. däremot Moldavien, med deras minimalistiska dans. Kommer inte direkt ihåg låten, men dom hade gärna fått vinna. Jag tyckte även om den som vann. definitivt ingen klassisk schlagerlåt, men det är också en genre som jag ändå inte gillar. Schlager är för klämkäckt för min smak, men tävlingarna släpper då och då fram bra grejer. Som Loreen till exempel. Jag fick faktiskt möjlighet att växla några ord med henne i fredags, grymt trevlig och superglad.

1990 deltog några skolkompisar med sitt band N’Gang, vi festade och skrek. N’Gang fick de första tre 12’orna och vi skrek, sen ingenting. Antiklimax. Det är enda gången jag ringt in och tyckt till om valet av vinnare, ”ÄR NI INTE KLOKA ELLER!?!?” fina minnen

När Europafinalen gick i Göteborg, typ -85 eller nått, spelade jag med Tre Muskler på antischlagerfestivalen på Sprängkullen.

Anti-Schlagerfestivalen 1985

 samma kväll spelade Ladomir, som kom med i Garageligan vid samma möte som vårt band Tre Muskler kom med. Fast vi hette The Noll när vi kom till mötet, vi bytte bandnamn medan vi väntade på att det skulle bli vår tur att presentera oss. aja Ladomir var ett väldigt annorlunda band jämfört med det vi lyssnade på, men jag gillade dom direkt. Speciellt att de hade med en elfiol i sättningen. Sångaren Kire roddar Musikens Hus numera, platsen där Garageligan huserade åren vi var med.

Ladomir toppade radioprogrammet Bommens topplista ”Spränglistan” i fyra veckor med den här låten

bara det liksom…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Tre Muskler och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.