#Blogg100 dag 93 – matlagning, trädgårdsarbete och Pablo Matisse

Idag ska vi bygga en fet jädra bytta med chili con carne, för imorgon ska vi ha Hemma-AW. HAW? Det blir gott. Solen skiner idag och imorgon ska det, enligt yr.no, vara mulet hela dagen. Segt, men det får väl gå. imorgon är det även familjens namnsdag aka vår bröllopsdag, men det tar vi imorgon…

Jag har förövrigt bestämt mig vad jag göra härnäst, känns bra. Mer om det om några dagar…

Jag sköljde ur och vek ihop alla förpackningar i takt med att tömde dom i chili con carnen, japp vi har börjat, sen går jag ut i garaget och lägger förpackningarna i för ändamålet avsedd behållare. Jag går in igen, men det tar tvärstopp, jag har fastnat i en jädra sladd och jag faller handlöst fram och slår huvet i dörren. Jag har mina solbrillor upp i pannan, men jag vet inte om de dämpar fallet eller bara trycks in i pannan på mig, men jag träffar i alla fall dörren med huvet precis där jag har mina brillor. Jodå, dom klarar sig, RayBanFTW. I själva fallet skriker jag självklart rätt ut och det är inga vackra ord. jag har i alla fall tröttnat på matlagning och går ut och brutalklipper bort en jädra buske, som i sällskap av en jädra klängväxt försökt strypa den syrén vi hämtat skott för från min svärmors barndomshem i Färjenäs, där de där jädra träskpunkarna ockuperade innan det till sist revs. Sikket pack! Men det är så klart Göteborgs Stad som löste in alla husen för att de trodde att skulle bygga ut Eriksberg, men sen kom ”varvskrisen”, sikka idioter! aja den här förbannande busken och klängväxten hade gaddat ihop sig för att förgöra vår syrén, men nu är dom fanimej borta. sikka idioter! Gött e de!

I tisdags kom Pablo Matisse ut med sin debut EP ”Deep in Guilt”. En grymt bra platta, från ett band med namnkunniga medlemmar; Per Stålberg, Ian Person, Samuel Järpvik, Mikael Björklund, med bakgrund i band som: Division of Laura Lee, The Soundtrack of Our Lives, Union Carbide Productions och Affordable Hybrid. En grymt bra platta från ett spännande band som blir roligt att följa. Men jag upptäckte plattan på Spotify först idag, plattan är grym men jag har inte hunnit få en favorit än. Så jag plockar en, med en titel som beskriver hur jag känner mig när matlagningen blir så fysiskt utmanande.

så e de…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Ian Person, Pablo Matisse, The Soundtrack of Our Lives, Union Carbide Productions och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.