#Blogg100 dag 40 – dagens afte

040. vaknade för femte dagen i rad med grymt ont i halsen, eller svalget snarare, så det fick bli en tur till Stenblomman på vägen till jobbet. Men de har bara dropp-in på eftermiddagen, jag visade då kortet jag tagit för att själv se hur det såg ut. Då fick jag en akuttid klockan ett, och rådet att åka hem igen. Så inget jobb för mig idag…

Tillbaka på Stenblomman kollade de lite och tog prover, men det var inte halsfluss utan afte. Nån slags virus som man inte kan bota, utan bara vänta ut. Men jag fick i alla fall recept på Xylocain, nånslags geléaktig illasmakande gegga som jag skulle gurgla munnen med. Den skulle vara lokalbedövande, men med aften lokaliserad i svalget, eller rättare sagt på gomseglets fäste, var det inte helt lätt att gurgla ner geggan riktigt så lokalt. Så resultatet blev att hela munnen blev bedövad, till och med insidan på överläppen, utom just där aften befann sig. Snacka om antiklimax…

Dessutom missade jag att fråga läkarn varför jag har så ont inne i högerörat, trodde ju först att det hörde ihop med mitt halsont vilket det hade kunnat göra om det hade varit halsfluss istället. eller hur? har även huvudvärk, men har nu ingen aning om hur jag bäst väntar ut aften. Ganska korkat att missa dessa frågor när jag ändå hade en expert framför mig. Jag får väl ringa 1177 och kolla med dom, eller om någon av er kan ge råd på detta?

och nej, bilden för dagen är inte på den objudna aften i min munhåla, utan ett litet kollage med några av de grymma tishor jag inhandlat av KBD Kollektion…

Det blir det visst inte, utan lite reklam för en av de godare dryckerna vi avnjöt i London.

Bilden för dagen…

Brains IPA

kör i vind…/Mvh Hasse

 

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på #Blogg100 dag 40 – dagens afte

  1. Ann Holmberg skriver:

    Åh, fy tusan din stackare! Finns annat klet på ett apotek nära dig, som kan strykas på blåsorna, men rackarns svårt på dem som sitter i svalget…
    Ibuprofen eller naproxen mot smärtan, annars tyvärr inte så mycket att göra…
    Ring om örat…till 1177 alltså 😉
    Krya påse!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.