#Blogg100 dag 61 – Hardcore IPA

061. så nu är det valborg då, en afton som drar fram väldigt blandade minnesbilder. Men så är det för alla, så det lägger jag ingen tid på här.

för att för en gångs skull följa upp något jag skrivit om, så kan jag idag konstatera att containern kom som planerat. Men jag hann betydligt mer än väntat på jobbet idag, vilket så klart känns extra gott när man tagit ledigt på fredag.

På vägen hem lunchade jag med en av mina dubbelkollegor, alltså kollega både på Cowi och Ringhals. En ung man som är bäst på mycket, och en ödmjuk rackare dessutom. En fantastiskt trevlig lunch blev det på Lilla Laxen.

Blev igår ombedd att göra ett utlåtande om dryckerna jag införskaffade igår, så när jag kom hem hällde jag helt sonika upp en Hardcore IPA. Den jag upptäckte var på 9,2% vilket avskräcker mer än lockar nuförtiden. Danskarna är ju som bekant grymt dåliga på stark öl, de lyckas aldrig få bort spritsmaken. Medan Belgarna är helt fantastiska på att behålla smaken långt upp i procenten.

Hardcore IPA kommer från Brew Dog i England, och även om Engelsmännen är grymma med sina alla ölmärken på pubarna så känner inte jag till så många märken man kan köpa hem på bolaget. Så jag var lite skeptisk.

Men även om den kändes ganska stark, så var den väldigt god och ganska fyllig i smaken. Tänker inte gå in på undertoner och annat som proffsen gör. Men Hardcore IPA får  sju av tio HasseBasse, vilket är ett under Duvel. Inte illa alls för en uppstickare! Som parentes kan nämnas att den danska Påskebrygd fick fyra och Elefantölen tre. Så kan det gå, inte lätt i en så konkurrensutsatt gren…

Bilden för dagen är tagen på väg till Lilla Laxen, med den gode Linus hack i hälinen…

Jag och Linus

kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.