#Blogg100 dag 88 – Helt obegripligt och begripligt

088. ett svagt ögonblick klickade jag på en sån där ”du kan vinna en iPad” länk på nätet, och sedan dess spammas jag sönder och samman av allsköns erbjudanden. Det blir ett jädra klickande varje dag för att få bort och se om det är nått vettigt bland allt nyinkommet. En titel som dyker upp ett par om dagen, från flera olika avsändare är denna:

Du är godkänt {{firstname}}. (Låna upp till 40 000 kr.)

första gångerna skrattade jag högt, men som med allt så är det inte lika roligt varje gång och då speciellt inte när det är ett par om dagen av bara denna varianten. Men det är trots allt vanligare att de har koll på sina makron så de får till mitt namn, lite familjärt sådär. Lägger man då till ”Du är godkänt” så borde dom gå tillbaka till ritbordet. Trodde nånstans att hela poängen med dessa var att man faktiskt skulle tro att det kom från någon trovärdig individ. Helt obegripligt. Jag har försökt hitta nått sätt att blocka dessa avsändare men ännu inte hittat nått som funkar…

och då kommer jag osökt att tänka på telefonförsäljare. Jag har ju NIXat min hemtelefon, som förövrigt inte varit inkopplad sedan pappa dog förra året. Ja alltså det vara bara han och försäljare som ringde på den, that’s why. Men tack vare att jag har mobilen på min firma så hittar dom mig den vägen, och senast jag kollade så kunde man inte NIXa mobilnummer…

Inte ovanligt så öppnar den som ringer på ett sätt att jag nästan tror att det är någon riktig person. De frågar (ibland) om de ringer olägligt, då svarar jag ”ja” och då säger de ”då ska jag fatta mig kort”. Helt obegripligt. De börjar babbla på och väluppfostrad som jag är, avbryter jag dom inte. Men så fort det blir en lucka säger jag att jag inte är intresserad, då fortsätter de babbla på, och vid nästa paus upprepar jag att jag inte är intresserad. Här brukar ändå rätt många fatta och tacka för sig, men vissa bara fortsätter och även om jag höjer rösten för att få dom att fatta så fortsätter dom. Då lägger jag på.

Men självklart finns det undantag, och till och med dom som faktiskt har något vettigt att sälja. Men efter att jag vid ett svagt ögonblick i höstas plötsligt hade bytt elabonnemang, så säger jag konsekvent att jag inte gör affärer över telefonen. Och detta förstår de vettiga, och tackar för sig.

En grundläggande inställning jag har som anställd, och egenföretagare, är att jag alltid representerar mitt företag när jag är i kontakt med en potentiell kund eller i andra företagsrelaterade sammanhang. Detta är något de allra flesta av de telefonförsäljare jag varit i kontakt med missat, förstår de inte att jag inte bara blir irriterad på den som ringer utan lägger företaget på minnet och har med mig den känslan när företagets namn dyker upp igen. Helt obegripligt…

Men jag har installerat appen ”Vemringde.se” där kända företag som spammar och luras listas upp, med den kan man skapa en kontakt, där samtliga deras telefonnummer listas upp, och sen är det bara att blocka den kontakten. Så har man i alla fall fått bort dom, samma gör jag med alla andra störiga försäljare. Skapat en kontakt som jag blockat, där jag lägger till nummer efter nummer som ringer. Så nu har det börjat minska i alla fall. Nu ska jag bara hitta samma lösning för mailen, för jag var ju inte bara korkade som klickade på den första länken i tron att jag faktiskt skulle kunna vinna en iPad. jag glömde att använda min slaskmailadress när jag gjorde det. Helt obegripligt…

Nu över till något betydligt trevligare, och fullt begripligt…

Bilden för dagen är tagen på Ebbots Club Revolution No.9 på Blomstermåla, Särö, 2011. Där står jag stolt och nöjd mellan två av mina favoritartister, Titiyo och Theodor Jensen, och speciellt fantastiskt är det när de uppträder tillsammans som de gör i sitt projekt Keep Company. Missa dom inte om dom uppträder i närheten!

grymt e de…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Musik, SelanderArt, Spotify och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 88 – Helt obegripligt och begripligt

  1. Nini Tjäder skriver:

    Jo man kan visst nixa mobilen numera. Se http://nixtelefon.org/ Men försäljarna hittar på allsköns skäl till att de trots det får ringa en på det numret. Skällde ut en häromdagen som påstod att hon fick ringa mig för att jag för flera år sen(!) svarat på en enkät. Vilken kunde hon inte uppge… Hör till saken att hon var den andra inom loppet av fem minuter som ringde och ville sälja på mig något. Hade då tappat tålamodet. Se även detta http://nixtelefon.org/sa-gar-det-till/uppringd-trots-nix-sparr/ .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.