#Blogg100 dag 5 – Tompas bravader del 1, döden

En av de mest begåvade människor jag träffat heter Thomas Karlsson, denne man är en språk-virtuos utan dess like, en vandrande SkräckfilmsWiki, och han förgyller dagligen sina följare på Instagram (@dekallarmigmauds) med de mest häpnadsväckande bilder med och utan historier. Bland annat har han en bildserie som heter ”Karlsson & Döden”, där han helt enkelt dör framför sevärdheter runtom i världen. Dagens bild:

Karlsson & Döden

Thomas Karlsson har skrivit tre böcker som ligger till sig i väntan på, ja inte vet jag. Dom ligger till sig i alla fall. Jag har läst en av dom och det borde fler få göra, en kontrastfull berättelse om en ung man och hans vedermödor.

Thomas Karlsson spelar sjukt tajta trummor i Professional Againsters och innan dess i Skräckpunkbandet The Dead Next Door. Lite kuriosa, The Dead Next Door har tagit sitt namn från en skräckfilm från 1989 och Professional Againsters har tagit sitt namn från en låt med New Bomb Turks.

För några veckor sedan gästade även Thomas Karlsson White Limo Rocks Podcast, och även om jag tycker att den unge mannen har bra musiksmak så hör jag honom plötsligt utan förvarning och helt off-topic dissa ett av mina favoritband Led Zeppelin. Inte ok.

Aja, även en Tompa kan ha fläckar.

I podden har dom en programpunkt där man turas om att tipsa om musik och relaterat, och Thomas Karlsson tipsar då bland annat om det helt sjuka bandet Cosmic Psychos. Speciellt den här låten som jag nu lägger till på min #Blogg100 spellista,

Thomas Karlsson uppmanade även lyssnarna att titta på musikvideon till Fuckwit City, och det kan jag bara hålla med om.

Professional Againsters har inspirerats ganska så mycket av Cosmic Psychos, vilket kanske framgår av den här musikvideon. Varje dag är en bra dag att besöka krogen…

Professional Againsters kommer tillbaka här inom kort, så bra är dom.

jag passar på att dela en video med The Dead Next Door också, ett band som jag sannolikt också kommer återkomma med.

Avslutningsvis en bild på Thomas Karlsson och Mad Macka, som spelar gitarr i Cosmic Psychos.

Mad Macka

gött e de…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Professional Againsters, Skägg, The Dead Next Door, White Limo Rocks Podcast och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.