#Blogg100 dag 34 – bästa albumet!

siktar på att jobba 100% nu. Ska på återbesök till läkaren på onsdag, då får vi se…

1989 kom ett av tidernas bästa album, Stone Roses debut LP. Det är nog den skiva jag lyssnat mest på av alla mina skivor, den är helt enkelt magisk, tröttnar aldrig…

Stone Roses

Minns inte riktigt hur jag upptäckte den, men tror att det var från nått program på TVn. Kommer inte ens ihåg var jag köpte den, men jag minns att jag älskade den från start.

Jag var även fascinerad av att så tuffa grabbar kunde få ur sig sån finstämmig musik, de höll ju på med Bilstölder och såg stenhårda ut. ja kanske inte så hårda, men tuffa på nått sätt.

Stone Roses

dom hade sånt underskönt gung i musiken, ett sug och rytmer som var nya för mig. Det var väl dom som öppnade hela Manchestervågen. När folk frågar vilken den bästa 90-talsplattan är, svarar jag alltid den här. Då säger alltid nån att den släpptes 1989, ingen nyhet direkt, men likväl är det Stone Roses som öppnade för alla dom andra…

och eftersom det är helt omöjligt att välja vilken låt som ska med här, så har jag valt denna som släpptes året efter. Upptäckte hur fantastisk den var när jag såg på dokumentären ”Made of Stone” från 2013, som handlar om deras återförening. Det är den första låten dom spelar, när kamerateamet hälsar på i deras replokal.

I’m the resurraction…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.