#Blogg100 dag 35 – webhotellet som flöt upp

Någon kanske minns för ett gäng år sedan, 2 juli 2011, då det var hysteriskt med regn och översvämningar överallt. Då dog den här sidan och min email slutade fungera. Jag hade nämligen Surftown och de hade sina servrar i Köpenhamn, i en källare som blev översvämmad. Vilka inkompetenta idioter, tänkte jag och bestämde mig för att flytta. Inte bara tänkte faktiskt, jag var aktiv på twitter på den tiden och spred min ilska. Jag hamnade till och med i vilda diskussioner med surftown, som då bestod av folk i Danmark vilket gav en extra utmaning. Det tog flera veckor innan dom fick ordning på allt igen. Flera företag krävde, lika öppet, ekonomisk ersättning för förlorad inkomst osv. det stormade ordentligt runt Surftown då.

Livet kom emellan och jag sköt upp flytten, drog igång min firma och fick dessutom nytt jobb. och därmed mindre aktiv på twitter och andra kanaler för nätverkande. Då hade jag min firmadomän selanderart.se/.com på annat håll, En företagsam kompis hade börjat samarbeta med folk som utvecklat ett revolutionerande verktyg för hemsidor och jag släpptes in gratis för att testa det. Den här domänen blev då min privata domän, där jag tänkte lära mig att blogga samtidigt som jag lärde mig WordPress, som var ett helt omöjligt verktyg då.

Mitt första blogginlägg var ”Ensamstående krukväxt…” vilket var en dramatisk sannskildring. Som jag kanske borde följa upp nångång, mycket har hänt de senaste sju åren…

Favoritpinnen

Favoritpinnen

För nått år sedan la min kompis ner sitt verktyg, vilket aldrig blev speciellt bra. Jag flyttade in selanderaart.se/.com på den här sidan. Jag träffade Oderland i egen hög person på Webcoast, han bor i Åsa men höll precis på att flytta företaget Oderland till Göteborg. Jag bestämde mig för att äntigen byta webhotell till just Oderland, och det är inte otänkbart att jag gör det någon dag. För än har det inte blivit av, använder ju knappt sidan i princip bara när de här Blogg100-utmaningarna dyker upp. Jag hoppas varje gång att nu kanske jag kan hålla igång nånting här, jag lyssnar på musik hela tiden och hjälper band med digital distribution och lite annat. Vi får väl se, hänger även på om det är av intresse för andra, än så länge ser jag detta mest som en blogg, som i webb logg, som i dagbok på intenet, och vem vill man ska läsa ens dagbok liksom. eller…

Men men, jag är i alla fall kvar på Surftown. för några veckor sedan hade jag sjukt mycket strul med mina mail, så jag snurrade in supportchatten på surftown. De svarade direkt och jag fick den hjälpen jag behövde, även om det tog en stund så hjälpte dom mig tills det var klart. Även om jag inte har jättesvårt att förstå danska, så underlättade det verkligen att snubben i chatten var svensk. Idag var det dags igen, jag testade lite inställningsgrejer här på sidan, i wordpress och plötsligt såg sidan ut som en uselt knackad html-sida och jag kunde inte logga in för att ens föröska justera det. Jag letade först runt i surftowns olika filhanteringsverkytg, vilka säkert är grymt enkla om man bara besitter lite kunskap i ämnet. Jag la ner ambitionen att bli bäst på allt sånt där. Så jag hojtade i chatten och mindre än en minut senare svarade Marcus, jag förklarade läget och han gav sig iväg för att kolla sidan och kom tillbaka med lite frågor, han gav sig iväg en stund till och kom tillbaka och meddelade att allt skulle funka igen. Och det gjorde det, alla som fått hjälp från någon IT-support vet att det inte är så självklart.

Så jag sitter nöjd kvar i båten ett tag till…

Och vad ska vi hitta på för låt till detta då? Dagens resa började ju med en storm, en storm som höll på att knäcka Surftown…

sailin’ on…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.