#Blogg100 dag 48 – Skärtorsdag

048. solen kommer skina, sa de…

Den jädra förkylningen verkar smyga sig tillbaka, inte roligt alls!

Idag är det ”Alla EMOs Dag” eller Skärtorsdag som vi andra kallar den, en dag av eftertanke och reflektion. Hur många blir vi på lördag? Kommer köttet räcka? Grundstommen är ju klar, men hur många av ungdomarna kommer vara med? Har vi någon fulkonjak till äggtoddyn? En dag på många sätt fylld av utmaningar.

Många frågar sig vad ägg, harar, häxor, tiggande barn och färgade fjädrar har med korsfästningen att göra, men som mycket annat så är detta bara en skön blandning av olika traditioner. När jag googlade på ämnet kom jag så klart till Wikipedia och denna sida: http://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5sk_i_Sverige Jesus nämns en gång.

Påskriset kopplas till Jesu intåg i Jerusalem, och de palmblad som ströddes framför honom på marken.

Lite långsökt kan tyckas, men så är Wikipedia kanske inte den, alla kategorier, bästa källan till kunskap.

Johan Glans lyfter frågan på sitt sätt: http://youtu.be/BgqAuMlo2tA

Nu kommer snart dottern och långa killen, och då blir det middag. Så jag får rappa på och välja ut en lämplig bild också.

Ja jo, en sak till först. Köp Faktum, varje månad!!!! Bara gör det! och har de nått extra, som nu en CD, köp den också! Bara gör det!!! och om du mot förmodan ändå inte köper tidningen, möt deras blick, le och hälsa! Det är bland annat så vi visar att Sharing Is Caring! för hur lite pengar vi än tycker att vi har, så har vi det fan så mycket bättre en Faktumförsäljarna! Så skärpning ni som inte följer dessa enkla råd!

Men gör aldrig som jag gjorde en gång, ge pengar men inte ta emot tidningen. Kände mig ganska nöjd med det, tills jag träffade en som jobbade på organisationen bakom Faktum. Hon förklarade för mig att detta är deras jobb, och de sätter stor heder i sitt arbete. Precis som alla vi andra. Så om man bara ger pengar, så är det grymt förnedrande för dessa försäljare. De vill inte ha allmosor, de vill sälja en tidning. Jag hoppas jag kan förlika mig med detta efter att ha blottat mig här, för jag har skämts för detta ända sedan jag insåg vad jag hade gjort.

Så efter den fadäsen försöker jag köpa varje nummer av Faktum, samt eventuell ”bilaga” eller vad man ska kalla det. Så nu känner jag plötsligt att även om jag redan delat denna på instagram, Facebook, Twitter och Tumblr, så är detta rätt bild för dagen:

Faktum + CD

kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Påsk, Sharing is Caring och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 48 – Skärtorsdag

 1. Ann Holmberg skriver:

  Bra där Hans! Ibland köper jag tidningen, ibland inte, men jag försöker att fånga blicken på försäljaren. Alla behöver bli sedda, på ett eller annat sätt.
  Jag är fortfarande jätteglad att jag såg dig idag! Kramen!

  • Hans Selander skriver:

   Bra det Ann!
   Ja det var grymt att du lyckades spotta mig där i myllret, det tog någon sekund innan min hjärna placerade dig. Riktigt trevligt!!! Ha en grym påsk och hälsa Anders och övriga, som passerar revy i helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.