#Blogg100 dag 53 – Ebbot Lundberg

053. så var det äntligen dags för det som många av oss har väntat på, Ebbots turnéschema! Så dagen till ära ska jag dela med mig av det pressmeddelande som United Stage publicerade idag.

Ebbot Lundberg släpper ”The Homo Futurus EP” den 23 maj och ger sig ut på stor sommarturné. Turnén avslutas storstilat på hemmaplan på Lisebergs stora scen.På ett flertal av spelningarna kommer Ebbot att kompas av The Indigo Children som består av musiker från side effects.

Turnén gör även två stopp på Berwaldhallen den 4 och 5 september. Det blir ett möte mellan en av landets mäktigaste röster och Sveriges Radios Symfoniorkester, dirigerat av Hans Ek.   
-Jag ser mycket fram emot att få framföra nya och gamla låtar tillsammans med Hans Ek i Berwaldhallens sköna lokal. Inte nödvändigtvis mindre dramatiskt men på ett kärnfullt och vackert sätt inlinda diverse kompositioner med nya idéer och arrangemang, säger Ebbot Lundberg.

Under Record Store Day den 26 april kommer Ebbot även att släppa, som en akustisk försmak till vad som komma skall, en heminspelad 16 låtars bootlegskiva på endast LP och kassett under titeln ”Be Careful What You Wish For (The Embryonic Outtakes Phase 1)”.

Ebbot Lunderg har gjort sig ett namn som frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock’n’roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.

The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum ”Welcome to the Infant Freebase” som prisades med en Grammis för Årets nykomling. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround”.

2013 var Ebbot Lunderg en av deltagarna i TV4:s oerhört populära serie ”Så Mycket Bättre”. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot Lundberg.

I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.

Ebbot Lundberg på sommarturné:

16/5 Umeå, Scharinska
23/5 Stockholm, Debaser Medis
30/5 Hultsfred, This Is Hultsfred
31/5 Linköping, Backstage
6/6 Karlskrona, Stumholmen
7/6 Åland, Fishbait Rock Festival
3/7 Falkenberg, Falkenbergs Visdagar
17/7 Väddö, Barnens Ö Krog & Scen
18/7 Vinön, Vinöns Värdshus
19/7 Vinön, Vinöns Värdshus
31/7 Varberg, Majas Vid Havet
1/8 Norrköping, Munken In The Park
2/8 Östersund, Storsjöyran
8/8 Gotland, Björklunda Bed & Breakfast
9/8 Kalmar, Kalmar Stadsfest
17/8 Malmö, Malmöfestivalen
30/8 Östervåla, Skogsvallens Festplats
4/9 Stockholm, Berwaldhallen
5/9 Stockholm, Berwaldhallen
19/9 Göteborg, Liseberg

(Fler datum tillkommer)

Mer information:

Pontus Sillrén, turnéproducent
pontus@unitedstage.se
+46 70 298 00 62

Ebba Lindqvist, Press och intervjuförfrågningar
+46 (0) 704803300
brev@ebbalindqvist.se
 
Pressbilder: http://www.unitedstage.se/se/press.aspx
Lösenord: press7

Själv kommer jag gå på Majas Vid Havet och Liseberg, men ska försöka klämma in någon till. Berwaldhallen skulle vara grymt, på frugans födelsedag och allt.

Men innan dess ska vi till Slussens Pensionat, Orust, den 9-10 maj och nu på fredag och lördag på Bengans och Pustervik. Ska bli så grymt spännande att se hur hans nya material tas emot, tycker själv att de nya låtarna är hur bra som helst. Vilket några lyckligt lottade kommer få lyssna in sig på den 26 april när ”Be Careful What You Wish For (The Embryonic Outtakes Phase 1)” kommer. Den släpps endast på vinyl  (500st) och Kassett (100st) som gammal skivnörd kan jag inte annat än älska detta! Så se nu till att shoppa i tid bara!

Ser ut att bli ett riktigt bra musikår i år igen!!!

Bilden för dagen kan inte bli nått annat än en av pressbilderna man kan plocka ner via länken ovan…

”Be Careful What You Wish For (The Embryonic Outtakes Phase 1)

kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Ebbot Lundberg, SelanderArt, Slussens Pensionat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.