#Blogg100 dag 59 – Cowi Management och min väg dit

059. idag har jag äntligen tagit första steget mot en IPMA D-Certifiering. En lång dag tillsammans med i princip alla kollegorna på Cowi Management, som avslutades med god svåruttalad mat på Levantine…

Med huvet fullt av intryck kommer jag dessvärre inte på så mycket annat att skriva om, och att förhäva mig över mina kollegors förträfflighet ser jag ingen anledning att göra här och nu. Men jag kan, om någon missat det, avslöja att Cowi Management är Sveriges och sannolikt världens bästa företag. Ett företag som jag är grymt stolt över att vara en del av!

Vet inte om jag berättat om hur jag hittade min väg till Cowi Management, ska försöka ge en kortversion av hela kedjan av händelser…

Efter jag blev uppsagd för andra gången från Volvo Personvagnar var jag grymt låg, hade ju satsat allt på den tvååriga utbildningen som gjorde mig till Maskiningenjör och konstruktör. Och alla dörrar var stängda för konstruktörer i Göteborgsregionen. Jag hade mitt nätverk kvar på Volvo, och insåg att jag måste rycka upp mig och öppna alla kanaler för framtiden. Beslutade mig, efter en hel del vånda, för att varje dörr som gläntade åt mitt håll skulle öppnas och utforskas.

Så en dag fick jag ett mail från Arbetsförmedlingen i Västerås, om att det var jobb & Rekryteringsmässa där. Så jag gick till min kontakt på Arbetsförmedlingen i Kungsbacka för att fixa biljetter. Förberedde mig med en knippe CV och säljbrev och bestämde mig för vilka företag som jag skulle prata med.

Ett av företagen var Condesign, med en man från Göteborgskontoret som stod där. Jag pratade med honom och lämnade mina papper, precis som till alla de andra företagen som vara representerade på mässan.

Tiden gick och jag var inte riktigt lika systematisk med att följa upp de samtal jag haft. Men efter ett halvår ringde Fredrik, från Condesign och frågade om jag fortfarande var arbetslös. Och det var jag ju, så vi bestämde träff där de presenterade ett uppdrag på Volvo Lastvagnar som jag kunde vara en tänkbar kanditat för. Jag sa så klart ja, och fick träffa en träffa en representant för den tänkta kunden. Jag var till sist kvar som en av två kandidater, de valde den andra…

Så jag siktade framåt men eftersom det var vår och sommaren började närma sig och Ebbot hade sin klubb på Blomstermåla, så bestämde jag mig för att ta lite behövlig ledighet från jobbsökandet.

Men så ringde Fredrik från Condesign igen efter någon månad, och frågade om jag fortfarande var tillgänglig och intresserad. Jag sa återigen ja direkt, så jag åkte återigen in till Condesign men denna gången för att skriva på anställningskontraktet.

Efter två år blev det sämre tider på Volvo, och jag fick beskedet att de beslutat att inte förlänga mitt uppdrag. Så jag satt en tid på kontoret på Condesign och gjorde CAD-modeller åt avdelningen Automation, där jag lärde känna Tony. Så när det var Process och Automationsmässa på Svenska Mässan, blev jag medbjuden. Jag pratade mycket med Tony den här perioden och väl på mässan tipsade han mig om ett företag som hette Cowi, ett företag jag aldrig hade hört talas om. Mycket för att de inte alls jobbade inom fordonsindustrin, där jag jobbat dittills. Så jag besökte deras monter, och pratade med en man som visade sig vara nära vän med en av mina barndomsvänner. Jag blev förövrigt uppsagd från Condesign kort efter mässan…

Jag skickade in mina papper, men med min bakgrund så såg han inga tänkbara uppdrag där han jobbade. Men jag hade upptäckt Cowi, och sökte på deras hemsida och där dök det upp en jobbannons om planerare, till en del som hette Cowi Management. Så jag sökte jobbet och fick träffa min nuvarande chef, detta var i december. Sen tog det fram till slutet av februari innan han hörde av sig och erbjöd mig mitt nuvarande jobb.

Inte så kort version kanske, men så har det hängt ihop. och jag inser att jag faktiskt inte kan utelämna något av dess steg för att beskriva hela kedjan av händelser som ledde mig till Cowi Management…

Så deppa ihop, samla kraft och skapa din egen framtid.

Bilden för dagen är från mitt besök i Västerås, det är på mig och världens bästa Daniel som rensade i sin kalender så vi kunde hänga lite medan jag var där. Fantastisk kille!!!

Jag & Daniel

kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.