#Blogg100 dag 21 – Kick The Robot

021. Igår hände något speciellt, för första gången hittade jag ett nytt band via Instagram…

Jag borde egentligen inte bli så förvånad, jag har ju radarn uppe efter ny intressant musik var än jag befinner mig. Men det var väl även hur jag hittade dom som gjorde det lite speciellt.

En av världens största musik och teknikfestivaler är SXSW, och jag är grymt sugen på att åka dit nått år. Så igår klickade jag på festivalens hashtag #SXSW på instagram, och bläddrade igenom bilder och videoclip. Jag letade efter band jag kände igen. Men så dök där upp en clip med texten ”right now” postat några minuter tidigare. Det var Kick The Robot och kändes grymt intressant, så jag klickade mig till deras profil på instagram och vidare till deras hemsidafacebooksida och Spotifyprofil

Och bara det tyckte jag kändes både speciellt och grymt roligt, men när jag idag besökte deras Facebooksida igen idag hade de lagt upp en ny länk och hittade denna lilla ”reklamfilm”

Som tog mig vidare till LOUD Record Deals som är en för mig ny crowd funding tjänst.

Partner with Kick The Robot

Kick The Robot are partnering with their fans for both their Upcoming 2015 Release and their current release, Music To Fight The Future. In both Record Deal options below, fans have the opportunity to rep these records and earn money from both. 50% of overall digital sales of their upcoming release, from over 300 outlets, will also be shared with Gold Fans.

 • 100% payback – Keep 100% of record sales up to $99
 • 50/50 Deal – Keep 50% of record sales after payback
 • Download of the record
 • Exclusive digital content
 • Share in 50% of overall digital sales

Exemplet ovan gäller ”GOLD RECORD DEAL” och spontant kan jag tycka att det är lite mycket pengar för ett ganska nytt okänt band. Men visst finns det potential, så jag gillar verkligen konceptet.

Tyvärr så accepterar de inte PayPal, synd när jag bestämt mig för att testa detta hela vägen. Mitt i detta nytänkt har de en gammal betallösning, märkligt…

dagens bild snodde jag från bandets facebooksida, den är tagen ungefär samtidigt som jag hittade Kick The Robot igår…

Kick The Robot at SXSW

 

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, #SXSW, Crowfunding, Kick The Robot, Loud Record Deals och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 21 – Kick The Robot

 1. Ann Holmberg Elisson skriver:

  Gillade den här gruppen också. Det känns som om jag borde ge dig i uppdrag att göra en lista på ”hörbara” grupper. Är tyvärr en sorgligt konservativ musikkonsument. Tycker om det jag känner igen och nyheter går mig fullständigt förbi, eftersom jag inte lyssnar på radio. (För det är för kommersiellt och mainstream, numera)
  Följer dig så gott det går och gottar mig åt nya intryck.
  Ha det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.