#Blogg100 dag 22 – Afro Celt Sound System

022. För typ 20 år sedan nånting tittade jag på en musikprogram på TV, som handlade om festivalen WOMAD – World Of Music, Arts and Dance. Bland artisterna man fick se spela var det ett som fångade min uppmärksamhet. Afro Celt Sound System, de blandar traditionell musik från Västra Afrika och Irland med moderna rytmer. Detta var min första kontakt med ”World Music” en genre jag hade hört talas om men aldrig givit en chans.

När jag senare kom till London, gick jag till en Mega Store för att shoppa loss. Väl inne kom jag att tänka på detta band, som jag då hade glömt namnet på. Men när jag kommer upp för trappan till avdelningen för World Music, stod en stapel med deras debutplatta ”Volume 1: Sound Magic” mitt för trappan. Kändes nästan som den stod där för mig…

Tycker denna platta är helt magisk!!!

Läste precis att de firar 20 år i år och är på gång med nytt album på sin nya label Skyline Music, spännande tider!

Här kan ni avnjuta en konsert från 2011, helt underbart!!!

Jag har dessvärre aldrig sett dom live själv ännu, så bilden för dagen har jag hittat på nätet…

Photo by: Andy Pitt, eFestivals.co.uk

Photo by: Andy Pitt, eFestivals.co.uk

En värld av musik…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Afro Celt Sound System, Spotify, World Music och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.