#Blogg100 dag 3 – Tonbruk och skönsång

För några år sedan var jag på Majas Vid Havet i Varberg, för att avnjuta Tonbruket som för dagen gästades av Ebbot Lundberg och Titiyo. Alla tre är helt fantastiska var för sig, men tillsammans i olika konstelationer är magiskt! Grymt att se och träffa Martin Hederos  igen, som bland annat spelade fiol på någon låt. Tror inte det finns någon organist som spelar med sådan inlevelse och känsla, oavsett om det är visor med Nina Ramsby eller rocklåtar med TSOOL, han är en fröjd att beskåda live…

Titiyo gjorde en grym version av Sister SurroundSå Mycket Bättre, men ihop med Ebbot Lundberg och Tonbruket blev hennes version helt fantastisk!

 

Då skulle man ju kunna tänka sig att dagens låt är just ovan nämnda version av Titiyo, eller varför inte originalversionen av The Soundtrack of Our Lives. Men dom hittar ni via de olika länkarna här ovan. Då har vi Tonbruket kvar, visst är det så. Min favoritlåt med detta band är från tiden de spelade under namnet Dan Berglund’s Tonbruk, och från albumet med samma namn.

Bilden för dagen är tre bilder från Majas Vid Havet, när Titiyo var gästartist till Augustifamiljen. En snubbe i publiken ville ha en souvenir, men plockade åt sig en låttext innan den var använd. Så när Titiyo kommer in på scenen och letar efter lappen, hittar hon den inte. Det blev en kort stund av oreda innan den gode Simon Ljungman kom på att han sett en snubbe pilla bland grejerna på scenen. Avslöjad! Men som kanske framgår av bilderna vill snubben inte gärna lämna ifrån sig den framtida dyrgripen, men inser snart att oddsen är dåliga på att han ska lyckas behålla den. fina minnen…

texttjuven

texttjuven

texttjuven

håll i hatten…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Ebbot Lundberg, Musik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 3 – Tonbruk och skönsång

  1. Ann skriver:

    Haha, det händer alltid nåt oväntat på och runt scenen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.