#Blogg100 dag 8 – vadå grattis?

ok, hur lyfter man fram det viktiga med den här dagen då?

Den internationella kvinnodagen. Glädjande nog är det i alla fall färre snubbar som langar upp ett ”GRATTIS” på facebook, har faktiskt bara sett en. En bildad och förövrigt föredömligt klok släkting till mig. Detta är till honom och alla andra som inte fattar…

En liten påminnelse till er som ropar ut grattis till alla kvinnor idag. Det finns inget att fira idag, internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Att denna dag fortfarande behövs är helt sjukt och inget att gratulera någon för, allra minst kvinnor…

Fick precis den här kommentaren angående att säga grattis i dag ”Det är som att säga grattis på Internationella alzheimers dagen”. Kan nog vara den bästa jämförelsen jag sett hittills.

Men medvetenheten och kunskapen växer och många bra bra länkar har poppat idag. Som denna…

…som är en trailer för ”Sämre lön för samma arbete” som sändes 1 februari 1960. Man blir mörkrädd men konstaterar att Sverige ändå kommit en bit bort från det där, men vi har långt kvar!

Är man som jag född på 60-talet tillhör man de som vuxit upp med det synsätt som visas upp på filmen ovan, vi tillhör även de som börjat förstå att det är fel. Jag minns synsättet från min uppväxt, det var inget konstigt alls, men nu fattar jag inte hur någon överhuvudtaget skulle kunna använda argument som de gör. En bit på väg.

Jag tillhör de som slentrianmässigt i min uppväxt använde uttryck som tjejkast, tjejband etc. de poppar upp fortfarande, även om jag vet att det är fel och varför det är det. Men jag är en bit på väg.

Johan Johansson sammanfattar det här med vilja vs. förmåga på ett bra sätt

Jag ska avslutningsvis berätta om en händelse som utspelar sig på en skolgård här i närheten. Ungefär så här gick det till. En ung man som jag känner, vikarierar på lek & lär. Han är ute och bollar med några småkillar. Någon av killarna schabblar till det och min unge vän säger, rent reflexmässigt ”du kastar ju som en tjej”, killarna stannar upp och tittar på honom och säger ”sådär kan du inte säga, tjejer kastar inte annorlunda än killar!”. Det tycker jag verkar bra för framtiden…

Women in Punk 1980

A group portrait of female punk and new wave musicians in London, August 1980, L-R (back) Debbie Harry of Blondie, Viv Albertine of The Slits, Siouxsie Sioux of Siouxsie And The Banshees, (Front) Chrissie Hynde of The Pretenders, Poly Styrene of X-Ray Spex, and Pauline Black of The Selecter. (Photo by Michael Putland/Getty Images)

 Grattis alla ni som fattar, bra jobbat! /Mvh Hasse

 

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Musik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på #Blogg100 dag 8 – vadå grattis?

  1. Trollet skriver:

    Fint inlägg. Tom jag fick mej en tankrställare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.