#Blogg100 dag 14 – The Blue Ruin

Det blir många band från min roster på Record Union, men så är jag ju grymt stolt över att få hjälpa så många fantastisk band. Ett band som jag själv tog kontakt med är The Blue Ruin, de var nominerade på Manifestgalan 2013 som bästa nykomling. Jag såg att dom inte fanns på Spotify, så jag mailade dom och frågade om de vill ändra på det. Såklart ville dom det, så nu finns The Blue Ruin på Spotify och övriga digitala kanaler.

The Blue Ruin

Deras musik för tankarna till miljöer som där Epiphany Proudfoot (Lisa Bonet) bor i filmen Angel Heart, eller som i TV-serien The Originals. Ja eller varför inte American Horror Story: Säsong 4, Freak Show, m.fl. m.fl…  Mystiskt, lite skrämmande och väldigt vackert.

De gör helt grymma musikvideos också, som till exempel den här något brutala videon för Get On (the back of the unicorn):

eller Stormy Weather, som visar upp deras lätt skruvade och mystiska sida.

Ibland blir man nyfiken på var de får sina idéer ifrån, men bra blir det…

ännu fler hittar man på The Blue Ruins YouTube Kanal.

Jag har ännu inte sett dom live, men jag träffade dom i Göteborg för några månader sedan. Grymt trevliga och fantastiskt duktiga. De är även ett av de banden som jag har svårt att förstå varför dom inte är större, att inte alla som hör dom blir förtrollade och köper allt och sprider det goda ordet. Helt obegripligt.

The Blue Ruin

Men för den som vill ändra på detta och stötta bandet kan både lyssna och köpa deras musik på Bandcamp.

Dagens låt är bandets mest spelade låt på Spotify, Television Borderline, som är tagen från deras debutalbum The New Disorder

Kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Musik, Record Union, Spotify, The Blue Ruin och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 14 – The Blue Ruin

 1. Roney skriver:

  Jag håller med dig helt och hållet. Det är verkligen obegripligt att the Blue ruin inte älskas av många, många fler! Ett band som lirar liknande musik är ju Dead Weather och när dessa två band släppte Holy moly matrimony respektive Dodge and Burn 2015. Jag älskar bägge men vid en jämförelse tycker jag att the Blue Ruins platta vinner på alla fronter utom produktionen.

  Till skillnad från dig har jag sett the Blue Ruin spela mängder av gånger och de lyfter till en helt ny nivå när de är uppe på en scen! Se till att få ner dem till Götet!

  • Hans Selander skriver:

   ett gott omdöme och ett bra tips, tack för det! ska jämföra produktionerna, så får vi se om jag håller med. 😉

   Jag kan tänka mig att dom är grymt bra live, de få liveklippen jag sett lovar gott! Ja, jag får skärpa mig och fixa nått i GBG, på en dag som inte jag har lovat bort mig på annat, som det var sist dom var här…

   Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.