#Blogg100 dag 16 – Motörhead

1982 såg jag Motörhead två gånger, först i Göteborg och dagen efter i Stockholm. Det var på Iron Fist-turnén, hur grymt som helst!

Iron Fist

Vi hade som grej att alltid köpa biljetter på läktaren och när ljuset släktes hoppa över staketet och jagade av vakter försvinna in i folkhavet, och vara framme vid kravallstaketet innan första låten slutade. Något jag alltid lyckades med, vet inte hur, men jag var hur grym som helst på att knö mig igenom folkmassor. Jag körde med lite olika metoder, men den mest effektiva var nog ändå att trycka på så mycket det gick rätt fram, medan jag med huvet vänt bakåt skrek ”VA FAN GÖR NI, LÄGG AV!” de jag knödde på vände sig då till folket bakom mig och jag kunde glida förbi. hahaha fina minnen

Motörhead

Så jag stod alltså i mitten lutad mot kravallstaketet på båda konserterna, alldeles nedanför Lemmy, typ två meter ifrån denna gigant! Jag hade såklart Motörhead tisha, scarfs och allt annat man kunde köpa bland merchen, typ Motärhead-julgran. Stort krulligt hår, pannband och en sån där pilotjacka i slitet brunt skinn. Med andra ord tuff, cool och skitsnygg. Plötsligt under andra dagens konsert tittar Lemmy ner på mig och ropar till sig Fast Eddie och säger nått till honom medan han pekar på mig. Svårt att bli mer starstruck!!!

No Sleep 'til Hammersmith

Det har aldrig funnits något hårdare band än Motörhead ej heller någon hårdare basist/sångare än Lemmy. Och det tog oväntat hårt när han lämnade oss, men han kommer alltid finnas kvar genom sin musik, intervjuer, bilder osv osv <3

Dagens låt är plockad från No sleep ’til Hammersmith och heter Stay Clean, och anledningen till valet är Lemmy’s grymma bassolo 1:07 in i låten. Så brutalt bra!!

Lemmy R.I.P.

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Motörhead, Musik, Spotify och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.