#Blogg100 dag 17 – När punken hittade mig

1979 var jag för första gången i England, en kombinerad språk/konfirmationsresa till Hastings. En månad hemifrån, första gången så länge.

999 - Nasty Nasty

Jag hade stor bredd i min musikkonsumtion, men ännu ingen riktning. T.ex. så lyssnade jag redan på och tyckte om Sex Pistols och Ramones, men hade liksom inte upptäckt varför än. Magnus Ugglas album ”Vad ska man ta livet av sig för, när man ändå inte får höra snacket efteråt” gick varmt där hemma, och framförallt ”Jag Skiter” stämde så sjukt bra med hur jag kände. För mig var detta den första punkplattan i Sverige, den kom 1977 och jag hade ännu inte fattat grejen. Skivor köpte jag i spridda skurar, så i början på resan köpte jag discosinglar ”Ring My Bell”, ”Born To Be Alive”, ”Pop Muzic” etc.

999 - No Pity

Jag minns att det var spännande att det var sprayat Police på en vägg nere i själva Hastings, utan att veta att det var ett band. Det körde runt stora gäng med parkas på scooters, utan att jag kopplade det till mina husgudar The Who. Det fanns även MC-gäng som körde omkring iförda skinjackor, men det kopplade jag trots allt till Roling Stones. Helt väck var jag ju inte, för min brorsa var rocker/biker och såg likadan ut och älskade sitt Rolling Stones…

999 - Me And My Desire

Efter ungefär en vecka hade vi en gemensam aktivitet med ett annat konfirmationsgäng, där var det två killar jag direkt gillade och hakade på. Magnus Fredriksson från Kungälv och Fredrik Wegraeus från Uddevalla eller nått. De skrattade nästan hakan av sig när de hörde vad för musik jag köpte, så de släpade med mig till en ”riktig” skivaffär. Drog mig med till en hylla och plockade fram en LP och några singlar och sa, Det här ska du lyssna på, det andra är bara skit.

999 - Crazy

Det var Sham 69’s LP ”That’s Life” och 999’s singlar ”Nasty Nasty” och ”Me And My Desire” Grymt inspirerad av mina nya kompisar lyssnade jag på plattorna med en annan medvetenhet och plötsligt föll allt på plats. Som någon sa ”Jag hittade inte punken, punken hittade mig” precis så var det. och när jag kom hem fattade jag plötsligt både Ramones och Sex Pistols, och på den vägen är det…

Sham 69 - That's Life

Och förutom att punken hittade mig, så började jag mitt singelsamlande och har bl.a. alla 999’s singlar. Inga album, bara singlar. Har många gånger undrat varför, men så är det…

Nasty Nasty x 2

Konfirmationen då? jag fick en fråga av prästen, jag svarade fel men sket i vilket, jag var ju redan frälst…

Här kommer B-sidan från Nasty Nasty singeln, No Pity, som var den låt jag fastnade mest för och hängt med i alla år som en favorit från den tiden…

I’m alive…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, #Punk, Musik, Spotify och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på #Blogg100 dag 17 – När punken hittade mig

  1. Pingback: #Blogg100 dag 22 – När Hasse blev basist och UK Subs | C? Nej, S E Lander…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.