#Blogg100 dag 23 – Forty Piece Choir

Innan MySpace hängde jag på diverse musikforum runt om i världen, för att hitta ny spännande musik. TSOOL-fan som jag var, hade jag koll på de forum som fanns. Ett fanns i Chicago, och roddades av en snubbe som även hängde på TSOOLs egna fanforum. Där dök jag in lite då och då för att se vad som sas, dels för att jag var admin på TSOOLs hemsida och forum, men även för mitt egna sug efter ny musik.

Tennessee

En gång var det en kvinna som skrev på det Chicago-baserade forumet och berättade att hon var ett stort TSOOL-fan och att hon jobbade med ett lokalt band som hette Forty Piece Choir. Fantastiskt namn, så jag letade reda på deras sida. Låten Snail On A Star var den första jag hörde och lyckan var total. Jag började mailväxla med bandet som var överlyckliga att ha fått ett fan på andra sidan det stora vattnet. Så de skickade allt de hade släppt och spelat in, vilket var grymt stort för mig. Jag blev även introducerad till alla andra projekt/band de var involverade i och deras kompisars band. Underbara människor och spännande band.

Salud

När Forty Piece Choir släppte vad som skulle bli deras sista album var det första gången jag blev nämnd med namn på en skiva. Här är insidan på skivomslaget där jag fått med mitt namn ihop med övriga som bandet ville tacka. En milstolpe och ett fantastiskt fint minne från ett gäng sköna människor i Chicago, USA, som jag fortfarande inte har träffat irl.

aja Forty Piece Choir var en del av ett musikaliskt indie-kollektiv i Chicago med flera spännande band, där medlemmar spelade med varandra i olika konstellationer. Grymt spännande! Kanske återkommer med någon av dom…

men, men, här kommer inledningslåten till deras album ”Salud”

Keep on keeping on…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Forty Piece Choir och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.