#Blogg100 dag 22 – När Hasse blev basist och UK Subs

Efter min Englandsresa 1979 var jag som sagt fast i punkens klor, men saknade likasinnade i min omgivning. Men det fanns en, Per Svensson, han kom från Partille och var kompis med grabbarna i Zäpo. Jag hade tröttnat på att spela Akustisk gitarr, så när Per frågade mig om jag ville spela bas i hans band blev svaret ja.

Rabies-81

14 Januari 1981 repade vi första gången som Rabies, så jädra grymt, jag spelade i ett band! Vi repade nästa varje dag, men dagar vi inte gjorde det hakade jag på en kompis till Snipen. Som är gränsen mellan Halland och Göteborg, typ. Där träffade jag folk från Nygårdsskolan, en skola som skiljde sig på alla tänkbara sätt från den relativt nybyggda Bukärrskolan som jag gick på. En sunkig skola, men folket var betydligt mer avslappnat.

Där lärde jag i alla fall känna två grabbar som jag började umgås med, Christoffer aka Tofflan och Patrik aka Kakan. De hade inga egna band men hängde i vår repa en del och en gång provade vi Kakan på sång, jag ville ha med honom, han fick utlåtandet ”du sjunger ju bättre än Hasse i alla fall” hahaha Men det var inte i Rabies jag skulle spela med Kakan…

Rabies-81 repan

Jag började hänga med Kakan och Tofflan till Nygårdsskolan och vidare till Skintebo, där Kakan bodde. Vi började även åka in till Göteborg, gå på spelningar och hänga i ockupationshuset i Haga och sånt. När UK Subs skulle spela i Göteborg, den 1 december 1981, på Mud Club, eller vad det nu hette den dagen, skulle vi så klart gå på det.

Bandet var sena, så vi satt i trappan upp till klubben. Bredvid mig och Kakan satt en smal energisk kille som vi började prata med, en grymt rolig och trevlig snubbe som hette Tobbe. bandet började soundchecka och ”Live in a car” dundrade genom dörren och vi alla bara skrek, taggade som få.

UK Subs

Men det är en annan låta som hamnar på listan idag. Per Svensson hade livealbumet ”Crash Course”, som jag spelade in på kassettband och lyssnade precis hur mycket som helst på. När ”New York State Police” tonar ut, säger Charlie Harper ”Paul Slack on lead bass” och Paul Slack fortsätter ”..this one’s for Stiff Little Fingers!” och sen börjar dagens låt. Den låt jag lärde mig spela bas till ”Warhead” en av låtarna som Paul Slack skrev innan han lämnade bandet, så tyvärr var han inte med i Göteborg. Men jag har kommit i kontakt med honom genom en kompis, Steve Worrall, som träffat Paul några gånger och till och med vidrört basen han spelar med på skivan. Hur coolt som helst! Så kanske kanske kanske får jag göra det med.

Paul Slack

Jag är förövrigt i gott sällskap med folk som lärt sig spela bas till Paul Slacks spel på bl.a. Warhead, bara bland mina vänner är det Steve Worrall, Ebbot Lundberg och Crippa, har för mig någon till som ramlat ur minnesbanken för tillfället.

Här kommer ”WARHEAD” med Paul Slack on lead bass

I live in a car…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Ebbot Lundberg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.