#Blogg100 dag 19 – Dra Te Hælvete

idag har jag sett klart tredje säsongen av Skam (spoiler alert) och passande nog fanns där en koppling till mitt inlägg igår, där jag sa att bipolära i TV och Serier alltid framställs som oberäkneliga och farliga för sin omgivning, att de oftast sitter inspärrade, förlorar vårdnaden om sina barn eller går omkring och dödar folk. Men så idag när jag såg slutet av säsong 3 av Skam, där en bipolär skildras på det absolut bästa och mest trovärdiga sätt jag nånsin sett. En rolig, spontan och trevlig snubbe helt utan gränser, som peakar med att springa ut på stan mitt i natten helt naken för att köpa burgare på donken, för att sen dyka ner i mörkret. En helt vanlig kille som som funkar hur bra som helst med sina kompisar, med skenande fantasi och som gör massa konstiga grejer. En snubbe jag kan känna igen mig i…

skam

Norska är ett fantastiskt trevligt språk, jag skulle kunna tänka mig att flytta till Norge bara för den saken. Jag fattar självklart varför typ alla började ”prata norska” när Skam kom, för vissa ord är helt underbara. Nej! jag kommer inte langa upp några här, ni får googla om ni inte redan vet. Men jag kommer däremot berätta att när jag var i tonåren hade vi också en källa som bjöd in oss i detta språk med så mycket trevliga ord. Beranek heter han och 1981 släppte han en singel med låten ”Dra Te Hælvete”, en låt som ändrade allt för tusentals ungdomar. Så var det väl kanske inte, men ändå…

For jeg følte meg snål…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.