#Blogg100 dag 30 – Strindbergs och Lunta Löt

1983 var ett fantastiskt år som startade med att jag slog mig ihop med Kakan och startade vårt HC band ”Lunta Löt” Börjesson hade hoppat av som trummis för första gången, så vårt band som då hette Rabies var nedlagt. Lunta Löt var ett sjukt roligt band att spela i och jag fick en större roll i låtbyggandet. Vi hade även som grej att byta instrument när vi kunde en låt för bra, något Kakan och Jocke tog med sig till sitt nästa band.

1983 var även året då en av farsorna flippade när han fick se de övriga bandens namn, på spelningen som skulle bli Lunta Löt’s första. Så dagen innan spelningen kom den arga farsan till repan och hämtade hem sonens grejer, och så var världens bästa HC band borta.

1983 var också året då Johan Johansson startade Strindbergs, med singeln Kvasibarn. En kompis hade singeln och jag köpte på mig alla skivorna efter att ha hört den. För det var först något år senare som jag skulle lära mig att uppskatta den mer poppiga musiken Johan Johansson nu spelade.

1983 var även året då Per och Börjesson hade smygstartat nästa fas i vårt band som då hette GAS, så det vara bara att flytta grejerna till ”Puddes Garage” och repa vidare.

Fina minnen…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.