#Blogg100 dag 31 – Jan Martens

idag släpptes de första låtarna från Jan Martens nya projekt ”Martens”, i form av en fyralåtars EP ”U & I” som även är låten jag valt för dagen.

Martens

Jan Martens är en av de absolut bästa basister vi har i landet, så nära John Entwistle vi kommer. Har inte koll på alla band han spelat med, men han spelade i alla fall i legendariska Nymphet Noodlers. Där spelade även Matias Bärjed (gitarr), Martin Hederos (keyboard), Jesper Karlsson (trummor) och Matias Hellberg (sång, gitarr) ett underbart brötigt rockband.

Martin Hederos och Mattias Bärjed gick sedan till The Soundtrack of Our Lives och Jan Martens startade The Jan Martens Frustration. Missade tyvärr detta band, så ni får googla.

Photo Steve Worrall

När The Oundtrack of Our Lives gjorde sin sista spelning i december 2012, hade Mattias Bärjed redan byggt färdigt sitt nästa projekt, Free Fall. Jan Martens och Mattias blev återigen bandpolare, Ludwig Dahlberg på trummor och Kim Fransson på sång. De släppte ett sjukt bra album 2013, ”Power & Volume” och gav sig ut på en fantastisk turné. Deras spelning på klassiska Dingwalls i Camden, London, har min gode vän Steve Worrall skrivit om ”Camden Dingwalls February 15th, The First London Show” och jag återkommer sannolikt till detta band

Men nu är det alltså ett nytt projekt som gäller för Jan Martens, och jag väntar redan på mer!

coming down below…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.