#Blogg100 dag 18 – pay it forward

018. när jag tjötade med en extra go kollega i afton, kom jag att tänka på den fantastiska filmen ”Pay It Forward” från 2000, med enkla men helt underbara konceptet att om du gör en människa glad kommer den sannolikt göra någon annan människa glad osv. Ungefär så i alla fall. Vad jag minns var den även ganska sorglig, men budskapet var så vackert så vackert…

En variant på detta som jag kommit i kontakt med, framför allt i mitt nätverk i och runt Social Media Club GBG, är ”Sharing is Caring”. SMCGBG’s egna slogan är en annan variant på temat ”if you get it, share it”. Världen blir såå mycket bättre om man har någon av dessa som motto.

Jag är medlem i en facebookgrupp med massa mer eller mindre avdankade punkare, där frågade jag om någon hade Straitjackets kassett i digitalt format. 20 minuter senare sitter jag här och avnjuter detta klassiska alster. Precis så funkar det i praktiken! och för den som undrar, så kan ni lyssna på en av låtarna på YouTube:

straitjacket – cocaine cowboys (1978)

Japp, det är Freddie Wadling som sjunger, bra gissat!

Nu blev det kvällen, kanske återkommer till detta en annan gång. Det är trots allt ett av mina favoritämnen…

Bilden för dagen tog jag i vår trädgård förra året, en älgko med två kalvar hade käkat fallfrukt och låg i gräset och päste. Då kom Skatan och ville smaka på godsakerna, Mamma Älg var för trött för att göra något annat än att bara studera den lilla gynnaren.

Alces Alces vs. Pica Pica

Alces Alces vs. Pica Pica

Kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Älgbilder, Musik, Sharing is Caring, Social Media Club GBG och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.