#Blogg100 dag 56 – exploding head

Idag är jag trött, så sinnessjukt trött. Har snurrat och vaknat hela natten, ont i huvet och magen. Visst är det en jädra oreda just nu, men att förstöra en hel natts sömn, ska det vara nödvändigt…

A Place To Bury Strangers ‎– Exploding Head Ett av många favoritband jag hittat på MySpace är ”A Place To Bury Strangers” och naturligtvis var det namnet som fångade mitt intresse. Och anledningen till valet av dagens låt är att albumtiteln ”Exploding Head” är ungefär som jag känner mig idag.

A Place To Bury Strangers

Min Första favoritlåt kommer från deras självbetitlade första album, ”To Fix The Gash In Your Head” men dagens låt kommer alltså från deras andra album.

A Place To Bury Strangers ”I Lived My Life To Stand In The Shadow Of Your Heart” är en helt fantastisk låt, med ett sånt driv så man knappt fattar det. Låten är 5:39, men ”outrot” börjar vid 2:21, där de börjar bygga upp med ett monotont malande som ökar ytterligare eftet drygt en minut och når sin peak efter ytterligare en minut, sen tonar låten ut i 40 sek. En låt som bara blir bättre för varje lyssning och ännu bättre desto högre volym man kör den på. Men en liten varning utfärdas för de som lyssnar på hög volym i bilen, man tenderar att gasa på i takt med att outrot närmar sin peak och efter det är det som när man typ ruschat 400 meter, ja eller nått liknande. Tror aldrig jag ruschat 400 meter, verkar dumt. Men det finns andra aktiviteter som tömmer en så totalt på energi, ni får avgöra själva…

exploding head…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Shoegaze, The Everlasting ShoeGaze och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.