#Blogg100 dag 57 – 13 orsaker

idag vaknade jag betydligt piggare, gött e de…

Jag såg klart 13 Reasons Why igår, en fantastiskt bra serie, men tung, och brutal. Den handlar om en ung tjej som begått självmord, efter sig lämnar hon en låda med kassettband där hon listar upp 13 anledningar till sitt oåterkalleliga beslut. Lådan med kassettband går sedan från person till person mellan dom som finns med på listan. Mer eller mindre vanliga händelser i tonåren radas upp. Men man vet ju hur det slutar för ”Hannah”, vilket bara tynger handlingen ännu mer. Man hoppas, men det finns ju inget som kan ändra hennes beslut, bara situationer och personer som hade kunnat göra skillnad i återblickarna man får följa i kassettbanden.

En tung serie, som tydligen fått kritik för att den skulle försköna självmord och få ungdomar att begå hämndsjälvmord. Sannolikt någon som inte sett någon del av serien annat än titeln. Serien visar precis som Skam, hur brutal ungdomars vardag kan vara. Men likt i stort sett alla andra serier och filmer från USA kan dessa ungdomar och deras föräldrar inte kommunicera över huvud taget, man kan bara hoppas att detta faktum inte så vanligt som det skildras. En bra serie som bör ses…

are you? /Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.