#Blogg100 dag 58 – manic depression

idag lyssnade jag klart Ann Heberlein’s bok ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte levaFantastiskt bra bok, men på många sätt grymt tung, och väldigt mycket igenkänning. Ann Heberlein har diagnosen Bipolär typ 2, och jag har Bipolär typ 2½, så igenkänningen är inte jättekonstig.

Men det är en fantastisk bok, brutal och rolig, precis som det kan vara. En bit in i boken börjar även förstå varför hon skriver så hackigt och upprepar sig. Hon skriver precis som jag gör här, precis det som kommer ur hjärnan just nu. Vilket gör att man tappar spåret när man plötsligt följer en tråd som dyker upp. Ann låter den oinvigde få en liten inblick i hur hjärnan skenar iväg genom de olika skoven. Precis som det är.

Manic Depression’s a frustrating mess

En annan fantastisk sak med boken är att man får följa henne genom de olika skoven under ett par månader 2008. Hon ger sig ut på sidospår där hon plockar upp händelser och känslor från tidigare år. De jobbigaste grejerna är nog hur hon regelbundet berör och fördjupar sig i ämnet självmord, hon tar upp olika filosofer och psykologers teorier kring ämnet. t.ex. ”det finns tre typer av människor, galna, nevrotiska och perversa. det finns inga normala människor” något hon så klart utvecklar i sin bok.

Well, I think I’ll go turn myself off an’ go on down.

En bok som alla som har någon relation till sjukdomen eller till någon som har sjukdomen bör läsa. Av många orsaker, spontant just för att hon blottar hur hjärnan rullar på i och mellan de olika skoven.

Really ain’t no use me hanging around

Läs mer om Bipolär sjukdom: bipolär-sjukdom.se, Hjärnfonden, Bipolär sjukdom: Från helvetet (Ann Heberlein). bara gör det, jag hade gjort det…

Oh, I gotta see you

idag mår jag bra…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på #Blogg100 dag 58 – manic depression

  1. Pingback: #Blogg100 dag 80 – Chris Cornell | C? Nej, S E Lander…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.