#Blogg100 dag 59 – Författare

jädrar va bra spellistan är! Bästa bloggidén jag haft! Bästa spellisteidén jag haft! De låtar som kommit till utan relaterad historia har plötsligt fått relaterade händelser. Grymt ju!

Efter två dagar av självmord måste vi vända detta till något trevligare…

Jag taggade Ann Heberlein när jag tweetade ut gårdagens inlägg, men hon har inte svarat än. Funderade en del på det där med att träffa ”kändisar” och då specifikt författare, och kom fram till att Ann Heberlein tillhör en grymt liten grupp författare jag skulle vilja träffa och prata med. Inte för att jag känner tvärtom för alla andra, men jag känner inte att jag skulle få ut lika mycket av att ta en fika med t.ex. J.K.Rowling eller Stephen King, kanske G.W. han är ett vandrande mysterium. Dom författare jag redan känner vill jag så klart träffa, dom har jag ju valt sedan innan.

I min ungdom hade jag en tanke om att börja skriva, har ju så sjukt grym fantasi. Skrev några riktigt mörka dikter och så några låttexter. Jag hade även en bokidé. På nyårsafton 1996 stod det i tidningen att det var ett år kvar tills Storbritannien skulle lämna Hongkong, då dök det upp en tanke om att det kunde vara ett bra tema för en bok. Ett år kvar, en snubbe är på nyårsfest i en fest våning i en skyskrapa i New York eller nått. När tolvslaget närmar sig går han ut på balkongen, kliver upp på staketet och tittar ner. Då hör han från TVn just nyheten med att Hongkong har ett år kvar av brittiskt styre, han reflekterar en stund och kliver ner igen. Han tänker att det låter som en grym idé, han ska naturligtvis ha ett sista år där han släpper alla måsten och gör sånt han alltid velat göra och uppleva. Grymt bra bokidé, tio år senare kom filmen The Bucket List.

denna ska spelas på min begravning…

fiske är hårt nu…/Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.