#Blogg100 dag 28 – #SMCGBG

028. idag fick jag äntligen möjlighet att återigen medverka på Social Media Club GBG’s månadslunch! Ämnet för dagen var ”Det öppnare digitala Göteborg” vilket självklart är ett intressant ämne, nu bor jag inte i Göteborg så jag kunde inte riktigt relatera till allt vi diskuterade runt bordet.

För de som inte vet, så är upplägget att en person är moderator och har förberett med några frågeställningar runt ämnet man valt att prata om.

T.ex. när jag var moderator var ämnet ”Musikbranschen och sociala medier” ungefär. Där vi vred och vända på hur musikbranschen i allmänhet och artister i synnerhet bättre kan använda ”sociala medier” i sin strävan att nå ut och locka nya lyssnare.

När sedan moderatorn förklarat ämnet och svarat på ev. frågor, diskuterar man i grupper som för dagen sitter vid samma bord. Ett grymt spännande sätt att utbyta idéer och lära känna nya människor. Har ni möjlighet så tycker jag ni ska ta chansen och förlägga er lunch på Incontro sista fredagen i månaden.

Nästa gång är 25 april och då är ämnet ”Att arbeta med sociala medier” vilket inte bara ett spännande ämne utan även träff nr 50! och en extra spännande återkoppling till vad vi diskuterade de allra första trevande träffarna. Japp, jag var med från allra första början, för fem! år sedan. I början missade jag inte en enda träff, naturligtvis för att jag var arbetslös under en period då. De senaste åren har jag haft svårare att medverka, men idag lyckades jag jobba upp mig och förlägga min arbetsdag i Göteborg!

Det är förövrigt kärnan av folk runt, framförallt de första åren av, Social Media Club GBG, som ligger bakom den helt fantastiska ”knytkonferensen” WebCoast. Och då framförallt hon som håller i SMCGBG som med ett tweet initierade WebCoast! Vilka människor!!!

Men tillbaka till dagens ämne, så här såg informationen ut som vi fick:

Underlaget

Och så här såg vårt bords anteckningar ut, stilfullt nedtecknade av den gode Martin Lindeskog:

Anteckningarna

Här hittar ni information om alla tidigare träffar: http://socialmediaclubgbg.se/arkiv/ där hittar ni även allt filmat material. Det inte bara filmas, utan livestreamas också.

Men dagen var inte över med det, min tilltänkte svärson fyller år idag! Och det firade vi med god middag på Tullen i Kungsbacka, sen åkte jag och frugan hem och ungdomarna festade vidare i en lånad lägenhet i närheten…

Bilden för dagen är på moderatorn Steve Cook och den gode Martin Lindeskog, som tog på sig rollen som vårt bords talesman. Alltså den som redovisade resultatet från vårt bords diskussioner, med mikrofon och inför filmkamera. Känn ingen press Martin, alltså det är lugnt, Martin är grymt rutinerad!

#TeaFTW

Kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, #WebCoast, Sharing is Caring, Social Media Club GBG och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 28 – #SMCGBG

  1. Peter skriver:

    Hej!
    Där ni bör gå ut och ge info är i skolor. Ex : mimers musikskola Göteborg. Har själv en dotter i denna skola. Tror info skulle betyda mycke för dom hur dom ska nå ut

  2. Kerstin skriver:

    Bra sammanfattning av vad SMCGBG går ut på och hur det funkar. Tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.