#Blogg100 dag 56 – #SMCGBG #50

056. idag var det återigen dags för den månatliga träffen med Social Media Club Göteborg #SMCGBG och förutom dagens ämne som var ”vi som arbetar med sociala medier” så firade vi att det var den femtionde träffen. Och jag är så klart grymt stolt över att jag var med på den allra första träffen för några år sedan…

Maria Gustafsson konstaterade att det ”som vanligt” var hälften gamla trotjänare och hälften nya bland de närvarande. Vilket så klart är väldigt spännande, det är ju så jag träffade alla dessa goa människorna som jag kallat vänner under så många år. Vid varje bord sitter det folk som är med för första gången, så man får alltid höra ny infallsvinklar på vilket ämne som än för dagen gäller.

Nu jobbar jag ju inte med sociala medier som många av mina vänner där gör, men jag har i många år hjälpt framförallt band med sin närvaro på nätet. Ja även en del småföretag också för den delen. Vi ser ju hur trenderna hela tiden ändras på internet, och hur svårt företagen har att hänga med.

Idag diskuterade vi mest den som ansvarade för de sociala medierna i ett företag, med andra ord något helt annat än ett enmansföretag där man får sköta allt själv. ja om man nu inte anlitar någon som sköter det åt sig då så klart. Jag tänker som vanligt på artisterna och banden jag jobbar med, och måste således översätta intrycken jag får. Dock inte helt lätt att översätta det jag fick med mig idag, men visst är det bra om ett band utser någon som har huvudansvaret för bandets närvaro på internet. Men jag tycker nog att hela bandet ska engagera sig i den delen, för vem inom ett band kan avgöra vem i bandet som de redan vunna fansen vill prata med. Detta dilemma kan så klart även gälla företag, men inte lika självklart. Ett företag säljer produkter eller tjänster, medan ett band har sin musik som sin kärnverksamhet. Allt utanför musiken är till för musiken…

Det är bland annat detta som jag tycker är så spännande med att jobba med musiker, produkten är tydlig, medan utmaningen ligger i att få banden att tänka affärsmässigt. Bara att prata i dessa termer med band är lite grann att häda. Men som tur är finns det undantag…

Som vanligt hittar man de filmade presentationerna här: http://socialmediaclubgbg.se/  kan dock ännu ej hitta dagens film, men den kommer…

Bilden för dagen är helt enkelt frågeställningarna vi hade att diskutera under lunchen…

#SMCGBG #50

kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, DIY Management, DIY Musiker, DIY Promotion, Social Media Club GBG och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.