#Blogg100 dag 3 – Vila i Frid Albin

003. Ibland behövs musiken extra mycket…

En lördagskväll för två veckor sedan fick jag ett meddelande till min A&R-Sida på Facebook.

En vän tipsade mig om att du kunde hjälpa mig få upp min låt på Spotify. Jag gjorde en låt till min vän som mördades förra året, och nu är den klar. Så nu undrar jag hur jag ska göra för att få upp den på Spotify /Mvh Johan

Jag svarade att jag självklart skulle hjälpa honom, Johan var online och svarade direkt. Man kan inte ta lätt på när någon gjort en låt för en vän på detta sätt. Jag lotsade Johan med registreringen och uppladdning av ljudfilen, sen lovade jag hjälpa honom med omslaget.

Dagen efter satte jag mig med bilden Johan hade skickat och fixade till den så den skulle funka som omslag. Och Johan kunde bygga färdigt skivan och släppa den. När vi väl var klara, tog jag mod till mig och frågade vad som hänt med hans vän. Så han länkade mig till en sida på Hallandsposten:

Albins familj vädjar om hjälp

En fruktansvärd historia om hur 16-åriga Albin hittats död i en bäck, på vägen hem en lördagskväll i maj 2014. Att de senare kunde konstatera att Albin blivit mördad, och att mördaren nu snart ett år senare fortfarande går fri. Inge lätt sak att ta in, när en av de tragiska rubrikerna kommer inpå en så där. Det gjorde så klart låten ännu viktigare.

Den gode Johan, som gör musik under namnet ultimateknox, var snabb med att visa sin uppskattning och tackade för hjälpen på sin blogg. Något jag uppskattar oerhört mycket!

Expressen fick nys om låten och dess bakgrund och intervjuade Johan i samband med att låten kom ut de la även upp en videon till låten med bilder som skär genom hjärtat…

Även Hallandsposten följde upp fallet och den nysläppta hyllningslåten med en intervju med Johan

Hyllningslåt till minne av 16-åring

Pengarna som kommer in från ev. försäljning skänker Johan till Albins familj, så gör gärna en insats och köp låten på iTunes den kostar endast 9kr.

Låten finns även på Spotify, vilket också genererar pengar till en god sak när den spelas där

 

och bilden för dagen är naturligtvis omslaget…

Vila i Frid Albin

Kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Musik, Record Union, SelanderArt, Spotify, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på #Blogg100 dag 3 – Vila i Frid Albin

  1. Ann Holmberg Elisson skriver:

    Fint! Helt tårögd här. <3

  2. UltimateKnoX skriver:

    Tack så extremt mycket för all din hjälp och dessa fina ord, de värmer både mig själv och albins familj.

    Du har en stor del av detta projekt som hjälp mig få ut den på alla dessa stationer 🙂

    Du är en underbar person ska du veta hasse 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.