#Blogg100 dag 2 – The Mist och andra…

002. Även idag är det musikrelaterat på menyn…

Om det handlade om skivomslag igår, så är det bandnamn som ämnet för dagen. Men det blir ingen megadjupdykning, utan något man kan tänka på innan man beslutar sig för att använda sitt nya namn.

Finns det andra band med samma namn? spelar det i så fall någon roll?

T.ex. Spotify har ingen bra lösning på hur man skiljer på band med identiskt samma namn. Så när vi släppte Troublemakers alla plattor på Spotify, för några år sedan, fick dom helt enkelt dela profil med ett Franskt Elektroband. I deras fall tog det max en månad så hade de ”tagit över” profilen och deras franska namne fick nöja sig med en mer anonym tillvaro på Spotify. Men på Deezer, som är den största streamingtjänsten i Frankrike, har åtminstone det franska bandet fått stoltsera med sin profilbild

När vi släppte Perverts singlar senare, var det ett amerikanskt punkband som hette The Perverts. Och mjukvarorna hos Spotify som sköter sorteringen, eller som de kallar det ”tvättningen” (rättar till felaktigheter i metadatan, typ) kunde omöjligt förstå att ett band kunde hete Perverts utan ”The”.  Vi uppdaterade och skickade om och om igen, men ”tvättningen” ändrade namnet vad vi än gjorde. Så där valde vi att lägga till (swe) efter namnet; Perverts (swe). Skulle iofs tro att de löst just detta problem på Spotify vid det här laget.

Så varför vara detta aktuellt just idag kan man ju undra…

Bakom projektet med det underbara namnet To Fall Asleep With A Song On Repeat gömmer sig en kreativ ung man vid namn Philip Sidlo, som precis släppt en singel under namnet The Mist. Singeln kom ut på Spotify idag och då upptäckte han att singeln åtminstone initialt får dela profil med ett annat musikaliskt projekt med samma namn. Mitt råd blev att kontakta content-ansvarig på Record Union och lägga till (swe) efter namnet, för det kräver en väl inarbetad skara fans och minst ett album för att ”ta över” en profil på Spotify. Det är så klart sjukt tråkigt att inte ha en egen profilsida när man släpper musik och det blir meckigare när man ska länka till sin musik. Har man bara släppt en platta länkar man så klart till den, men när nästa kommer får man bygga spellista att länka upp om man inte har en egen sida.

Så tänk på det nu ungdomar!

Nu ska jag inte hålla er på halster, så här kommer The Mists första alster… (no pun unintended)

Jaha, då var dag två av de nya 100 dagarna avklarad…

Bilden för dagen är dock kvar, den ultimata muggen för alla med sömnapné

Trubbel...

Trubbel…

Kör i vind…/Mvh Hasse

 

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, DIY Musiker, Musik, Record Union, SelanderArt, Spotify, Troublemakers, Trubbel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 2 – The Mist och andra…

  1. Pingback: #Blogg100 dag 12 – spretiga funderingar inför WebCoast | C? Nej, S E Lander…

  2. Pingback: #Blogg100 dag 39 – In i Dimman | C? Nej, S E Lander…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.