#Blogg100 dag 4 – Musik när man jobbar

004. jag lyssnar på musik hela dagarna…

Jag jobbar som projektplanerare och spenderar därför stor del av arbetsdagen vid en dator, då har jag lurarna i hela tiden, ja förutom när jag pratar med folk då. Faktum är att jag har musiken så lågt så jag alltid ska höra om någon tilltalar mig, vilket inte alla tror…;)

Jag lyssnar då på Spotify eller nått jag fyllt på mobilen med. Men det funkar inte med musik där sången är allt för framträdande, för då kommer jag av mig och lyssnar på musiken istället. Av samma anledning lyssnar jag aldrig på radio när jag jobbar, inte mycket annars heller för den delen.

Men jag lyssnar en del på musikpoddar, som t.ex. min vän Waynes ”Ice Cream Man Power Pop And More!” som jag berättade om förra året. Sjukt bra musik rätt igenom och så kör han 3-4 låtar på raken och sen mellansnack osv. Så den kan även funka när jag jobbar.

Men en annan vän, Steve och hans Retrosonic Podcast måste man lyssna på. För han kör i stort sett alltid den ihop med sina polare Adam från The Jetsonics och den legendariske fotografen Paul Slattery. Så det blir en orgie i anekdoter och namedroppande, varvat även den med genomgående grymt bra musik. Så den funkar absolut inte att ha i öronen när jag jobbar.

För några veckor sedan fick jag tips om en bra spellista på Spotify som legendariska Rough Trade Records byggt ihop som heter Office Listening, och den har jag lyssnat grymt mycket på de senaste veckorna. Intressant med denna är dock att när jag kommer ut till bilen så funkar den knappt alls, märkligt…

Men vissa dagar, då livet utanför jobbet kräver uppmärksamhet, behövs något hårdare musik för att jag ska fokusera. Då börjar jag ofta med  Slipknot – Iowa eller  Silverbullit – Silverbullit beroende på hur ivrigt livet utanför pockar på. Ibland krävs några varv med en spellista jag börjat på som heter: Reboot your mind, men som än så länge enbart består av en låt. Men den låten går några varv och sedan går jag över till ovan nämnda album.

Just nu lyssnar jag på en annan av mina absoluta favoritplattor, som jag plockar fram regelbundet: Band of Horses – Everything All The Time en fullkomligt briljant skiva!

Men jag har så klart även en spellista med band från min roster på Record Union också: Stolen Herma Lång Noise funkar precis hur bra som helst på jobbet och när som helst annars också för den delen…

Bilden för dagen kröner även den sist nämnda spellistan…

Stolen Policecar, Sterile Hermaphrodite, Långfinger, Noise of Error

Stolen Policecar, Sterile Hermaphrodite, Långfinger, Noise of Error

Kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Ice Cream Man Power Pop and More!, Långfinger, Musik, Noise of Error, Podcast, Record Union, Retrosonic Podcast, SelanderArt, Spotify, Sterile Hermaphrodite, Stolen Policecar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på #Blogg100 dag 4 – Musik när man jobbar

  1. Erika skriver:

    Vi tänker ungefär lika. Jag brukar ta en av Spotifys egna listor på temat ”Chill” – funkar utmärkt för mig. Viktigt är att jag inte kan musiken, det ska vara ett skval med bra musik för att stänga ute andra ljud 🙂

    • Hans Selander skriver:

      Gott att höra! frågan om musik när man jobbar har kommit upp lite då och då det senaste, och väldigt ofta har de jag pratar med svårt att koncentrera sig med musik i lurarna. Men som sagt, för mig är det precis tvärtom…

  2. Pingback: #Blogg100 dag 13 – WebCoast dag 1, modelldebut | C? Nej, S E Lander…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.