#Blogg100 dag 15 – WebCoast, kort om min session

015. så hade jag då äntligen min första session på WebCoast, kl.09:00 i morse, och det kom folk! Sessionen filmades, men jag har inte fått tillgång till filmen ännu. Den och övriga kommer dyker här, i takt med att de laddas upp http://www.webcoast.se/videos/

Så jag får återkomma med den, i brist på egna anteckningar behöver jag den för att göra en vettig utvärdering. Men det var en bra diskussion i ämnet musiker på internet, som Szofia Jakobsson sammanfattar bra i sitt inlägg i WebCoasts blogg: Att våga marknadsföra sin musik på webben. Trots att jag valde 40min så hann vi dock endast skrapa på ytan, för själva frågeställningen är inte helt självklar. Hade den varit det, hade jag redan haft en lösning som jag kunde jobba vidare med.

Men jag bjöds in som gäst till WebCoast Talk Show, en programpunkt som summerade och avslutade årets WebCoast. Ljudupptagningen gjordes separat, så även denna punkt kommer jag återkomma till. Detta är från livesändningen på Bambuser och 21:40 in i programmet ropas jag upp…

Nu såg jag precis att Szofia även bloggat om WebCoast Talk Show: Avslutning-talkshow med djur, barn, husband och gästparad och förärat mig med några ord och bild

WebCoast Talk Show

En reflektion är dock att det inte är speciellt svårt att få mina vänner på WebCoast och Social Media Club att se likheten mellan musikbranschen och alla andra branscher. Utmaningen ligger snarare i att få artister att se sig som entreprenörer, företagare och varumärken, för att på det sättet bygga den organisation runt sig som de behöver. Denna insikt är självklar i andra branscher.

 • Vad är det jag säljer?
 • Var finns mina potentiella kunder?
 • Hur når jag dom?
 • Varför ska de välja mig?
 • Vilka är mina konkurrenter?
 • I vilka sammanhang ska jag synas?
 • osv osv

Jag är långt i från expert på ovan, men jag har tillräcklig insikt i detta och i musikbranschen. Vilket gör mig bra som kittet som förenar. I’m The Shit, så att säga…

Jag träffade Axel, från Jaded Jane, och vi hade ett givande samtal i ämnet även efter min session. Även den alltid så engagerade Martin Lindeskog var med på sessionen och i samtal senare på dagen. Martin höll förövrigt en session i samma rum direkt efter mig, där han gav några tips på hur man kan finansiera podcasts och annan verksamhet på nätet. Detta lär jag få anledning att återkomma till.

Men nu ska jag vara lite social innan en ny arbetsvecka börjar, bilden för dagen är tagen på min session. Tror det är Martin som tagit bilden, och det är Axel som sitter i förgrunden…

Hasse och Axel (Jaded Jane)

Kör i vind…/Mvh Hasse

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, #WebCoast, Jaded Jane, Musik, SelanderArt, Sharing is Caring, Spotify och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på #Blogg100 dag 15 – WebCoast, kort om min session

 1. Ann Holmberg Elisson skriver:

  Kul!

 2. Martin Lindeskog skriver:

  Hasse,

  Inspirerande och engagerande session!

  Ja, det var jag som tog bilden och tweetade på @WebCoast:

  https://twitter.com/WebCoast/status/577022321904480256

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.