#Blogg100 dag 17 – Wayne James and The Harry Evlar Experience

017. Wayne Lundqvist Ford heter mannen bakom en av de podcasts jag pratat om tidigare, Ice Cream Man Power Pop and More!, har även släppt en samlingsplatta, Ice Cream Man Power Pop and More – A Taste Of ……​.​, som finns för gratis nedladdning på hans bandcampsida.

Men förutom det så är han ett gammalt Teenage Fanclub fan och en aktiv medlem av deras nätverk av fans. Så för några år sedan frågade han mig om jag ville spela bas på en cover på en av deras låtar som skulle var med på en tribute-platta. Och självklart ville jag det.

Den vandrande encyklopedin över filmhistoriens alla skräckfilmer, Thomas Karlsson, även medlem och låtskrivare i det Göteborgska horrorpunkbandet The Dead Next Door kallades in på trummor. Denne språkliga gigant skriver även och det ryktas att en av hans noveller kommer som kortfilm inom kort, en ivrig väntan kommer till följd av denna kunskap…

Den ende jag inte kände sedan tidigare var Waynes kollega på Macforum, Simon Gustafsson, en jädrigt trevlig grabb som förutom att kränga Appleprodukter spelar grym gitarr i Leaders Off

Wayne själv tog hand om sången, han har en fantastisk stämma…

På tal om bandnamn, och i detta fallet ett grymt bra sådant. Wayne heter James i mellannamn, efter sin pappa, så Wayne James är en bra början på ett bandnamn. The Experience är från The Jimi Hendrix Experience, och Harry Evlar är helt enkelt så Wayne tycker det låter när vi svenskar säger Herre Jävlar, vilket vi tydligen säger ofta, åtminstone i Göteborg. vad vet jag…

Vi övade, i The Dead Next Doors repa, tills låten satt. Sen var det dags för studion, vi spelade in i Per Stålbergs, från Division of Laura Lee, studio Welfare Sounds. och det var så jädra grymt att äntligen få äntra en riktig studio efter så många år!

Efter att låten var mixad och mastrad ville Wayne göra en musikvideo, jag tipsade om ett grymt ödehus i Onsala. Wayne bad oss plocka med massa mer eller mindre obskyra föremål till inspelningsplatsen. Min dotter Nellie fick sköta kameran och vi hade jädrigt roligt några timmar när vi utforskade fastigheten och bollade fram nått slags manus. Låten heter Sparky’s Dream, så det flummiga temat var givet.

Wayne mixade videon samma kväll och här ser ni resultatet:

Så jädra roligt! Jag hoppas varje gång han hör av sig att en ny låt ska spelas in…;)

Bilden för dagen har den gode Wayne tagit, när vi spelade in Sparky’s Dream i Welfare Sounds studio. Denna dyker även upp som header på flera av mina sidor…

Hasse Med Basen

Lets say it’s possible until it’s not…/Mvh Hasse

 

Sharing is Caring... Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Det här inlägget postades i #Blogg100, Ice Cream Man Power Pop and More!, Musik, SelanderArt, Spotify, The Dead Next Door, Wayne James and The Harry Evlar Experience och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på #Blogg100 dag 17 – Wayne James and The Harry Evlar Experience

  1. Ann Holmberg Elisson skriver:

    Låter väldigt trevligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.